Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Over het traject

Sinds begin 2022 is Toerisme Vlaanderen eigenaar van het domein van Herkenrode. Samen met Herita VZW en Stad Hasselt willen we dit fraaie domein opwaarderen en een nieuwe toekomst geven in de filosofie van ‘Reizen naar Morgen’, onze strategische toekomstvisie voor toerisme. We willen dat de abdijsite kan uitgroeien tot een parel in het toekomstige netwerk van erfgoedsites. 

Lees op deze pagina hoe we dat zullen verwezenlijken.
 
Foto van William Vanderheyden
foto van William Vanderheyden

We willen van de abdij en de site een nieuwe trekpleister maken, die focust op de ziel van de plek en meerwaarde biedt aan bewoners, bezoekers en ondernemers. De toeristische ontwikkeling van het domein zal vertrekken van de positieve kracht van toerisme en bijdragen aan een florerende bestemming. 

We streven daarbij naar een evenwicht tussen de verwachtingen van de inwoners, de ondernemers, de (internationale) bezoekers en de natuurlijke en erfgoedwaarde van het domein en de abdij. Hierbij geven we de stakeholders ook graag een stem tijdens het vastleggen van die toekomstige bestemming. 

Een integraal plan van aanpak, met de nadruk op participatie.

Toerisme Vlaanderen, Herita VZW en de Stad Hasselt laten vanaf de zomer 2022 alle partners en de lokale gemeenschap meedenken over een duurzame herwaardering van het domein en de infrastructuur. Daarbij zetten we in op twee actielijnen: slimme en snelle interventies op het domein om de directe beleving meteen te versterken enerzijds en het creëren van een nieuwe verhaallijn die ook de toekomst van dit unieke domein versterkt anderzijds. 

Tijdlijn van het project

Klik op de afbeelding om ze te vergroten.