Kom naar de ontmoetingsdagen

Deze zomer werd Toerisme Vlaanderen eigenaar van het kasteel van Poeke. We willen dit betoverende kasteeldomein een nieuwe toekomst geven. In de filosofie van Reizen naar Morgen, doen we dat met aandacht voor de bewoner, bezoeker, ondernemer en de plek. Daarom gooien we een weekend lang de poorten open voor iedereen die het kasteeldomein in het hart draagt of het wil leren kennen.

Tijdens de Ontmoetingsdagen van vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 november kan iedereen het kasteel en domein vrij bezoeken tussen 13 en 17u. Je maakt kennis met Toerisme Vlaanderen, de filosofie van Reizen naar Morgen en hoe we in 2022 het participatief toekomsttraject willen aanpakken.

Leer de plek kennen

Ook de plek zelf leer je beter kennen, dankzij informatieborden over kasteel en domein. Duik in de verhalen én vertel ons wat jou aanspreekt in het kasteel van Poeke. Bezoekers geven in een korte bevraging mee wat hen raakt en wat zij belangrijk vinden. Zo leren wij deze plek ook beter kennen.

Heb je oude foto’s, documenten, voorwerpen… over het kasteel van Poeke? Breng ze mee. We scannen ze in om de geschiedenis van het domein nog beter te documenteren. Ken je verhalen? Kom ze ons vertellen.

Registreer je bezoek vooraf!

Het aantal bezoekers per uur is in het kasteel beperkt wegens covid-19 en de veiligheid. Reserveer jouw tijdslot daarom vooraf op ontmoetingsdagen.kasteelvanpoeke.be