Kasteel zoekt plan!

Vorig jaar werd Toerisme Vlaanderen eigenaar van het indrukwekkende Kasteel van Poeke in Aalter. Dit jaar wil het samen met alle geïnteresseerden nadenken over de herbestemming van dit prachtige domein. Nu gooien we de poorten open voor ondernemers, bedrijven of vzw’s met een idee voor een nieuwe invulling van dit unieke historische erfgoed.

Heb jij altijd al eens willen ondernemen binnen de muren van een prachtig kasteel(domein)? Loop je al even rond met het idee voor een activiteit en ben je op zoek naar een bijzonder kader? Pitch dan ons je idee!

De enige voorwaarde?

Toerisme Vlaanderen streeft bij de herbestemming van het kasteeldomein naar een evenwicht tussen meerwaarde voor (internationale) bezoekers, buurtbewoners, ondernemers en het kasteel(domein) zelf. We verwachten dat je idee daar voldoende ruimte voor biedt. We zijn met andere woorden op zoek naar ideeën die een sociaal én een economisch aspect met elkaar verzoenen, of ermee te combineren zijn. Verder mag je plan kaderen binnen een korte- of een langetermijnvisie.

Pitch je idee & denk met ons mee.

In deze eerste fase gaan we vooral op zoek naar goede ideeën in een verkennend gesprek. Je hoeft dus nog geen volledig uitwerkt businessplan voor te leggen. Een moodboard, schets of een paar ruwe lijnen zijn al voldoende. De verdere uitwerking volgt in een latere fase, samen met een aantal potentiële ondernemers of organisaties.

Wil je een onderneem-idee voorstellen?

Contacteer ons via kasteelvanpoeke@toerismevlaanderen.be voor een afspraak.