Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Ideeënweek bracht een rijke oogst

Tijdens de Ideeënweek (22-27 april) kreeg het Kasteel van Poeke meer dan 1000 mensen over de vloer. Zij kwamen suggesties, verwachtingen en dromen delen over een nieuwe toekomst voor dit prachtige kasteeldomein. Toerisme Vlaanderen nam al deze ideeën dankbaar in ontvangst. Tijdens de zomer onderzoeken we hoe goed ze passen bij de ziel van de plek en bij de doelstellingen van de herbestemming.

Na het uitstel door corona waren we extra opgetogen om op vrijdagavond (22 april) eindelijk ongedwongen te kunnen keuvelen met de buren, vrijwilligers en grootste supporters van het kasteel van Poeke tijdens de kasteelwarming. Zaterdag en zondag lokten animatie en het goede weer heel wat volk naar het domein, inclusief jeugd en gezinnen met kinderen. Toerisme Vlaanderen kreeg een 300-tal antwoorden binnen op zijn bevraging naar passende functies en voorbeelden voor de herbestemming. De daaropvolgende dagen kwamen nog eens 25 ondernemers, vzw’s, bedrijven en particulieren een concreet idee voor een beleving, activiteit, invulling… ‘pitchen’.

Toerisme Vlaanderen houdt alle ideeën nu tegen het licht. In oktober organiseren we enkele workshops om naar ‘scenario’s’ toe te werken. Dat zijn passende combinaties van functies die het kasteel van Poeke tot een florerende bestemming kunnen laten uitgroeien. Zondagvoormiddag 9 oktober houden we een Familiedag. Op 27 oktober organiseren we twee workshops die open staan voor iedereen die zich sterk betrokken voelt bij de toekomst van het Kasteel van Poeke. (verdere info volgt). Intussen blijven ideeën welkom op kasteelvanpoeke@toerismevlaanderen.be

Deel op facebook Deel op twitter